Glasadvies

Een stijlvol montuur is één ding, maar de juiste glazen zijn minstens even belangrijk. We werken enkel met glazen van uitstekende leveranciers en slijpen ze op maat in ons atelier. Zo zijn we zeker dat we brillen van topkwaliteit kunnen afleveren. De juiste glazen zijn heel persoonlijk, aangezien we rekening moeten houden met verschillende parameters. We nemen je stap voor stap mee doorheen alle mogelijkheden voor glazen en coatings om zo te bepalen wat voor jou de ideale match is.

Soorten glazen

Unifocale glazen
Deze glazen hebben één sterkte over het hele glas. De functie van de bril kan heel verschillend zijn. Zo kan je hem gebruiken om te lezen, ver te zien of voor alle tussenafstanden.

Digitale glazen
Digitale glazen zijn perfect afgestemd op het veelvuldig gebruik van digitale apparaten zoals smartphones, tablets en tv. De inspanning van afwisselend dichtbij en veraf kijken, vraagt veel van onze ogen. Voor mensen vanaf 30 jaar kan het zelfs overbelastend zijn voor de ogen. Digitale brillenglazen bieden daarom de oplossing voor een snelle, comfortabele focus voor dichtbij. Dit ondersteunend brillenglas is ook geschikt voor mensen met een kleine leescorrectie, maar waarbij de overstap naar multifocaal toch nog te groot is.

Multifocale glazen
Heb je een bril nodig om ver te kijken, maar verloopt lezen ook moeizaam? Dan zijn multifocale glazen een goede oplossing. Bij deze glazen zitten er namelijk verschillende sterktes in het glas verwerkt. Zo heb je een scherp zicht voor ver, dichtbij en alles ertussen. Bovenaan het glas zit de sterkte om ver te kijken en onderaan is het glas afgestemd voor leesafstanden. Tussen deze twee plaatsen zit een overgangszone, waarin de sterkte overloopt van vertezicht naar nabijzicht. Omdat alle sterktes in 1 bril zitten, hoef je dus niet meer constant te verwisselen van montuur. Er zijn bovendien heel wat verschillende kwaliteitsniveaus bij multifocale glazen. Deze bepalen de grootte van de verschillende zones en de mate waarin we kunnen personaliseren.

Bifocale glazen
Met deze glazen kan je, net zoals met multifocale glazen, goed ver en dichtbij kijken. Het enige verschil is dat er bij bifocale glazen geen overgangszone in de glazen verwerkt zit. De scheidingslijn tussen het ver- en nabijzicht is dus ook duidelijk zichtbaar met een streepje.

Computerbril, officelens of degressieve glazen
Deze glazen zijn ideaal voor computer- en bureauwerk. Ze zorgen ervoor dat je vlot kan wisselen tussen papier in de hand, een pc of mensen die bij je aan de tafel zitten. Dit glas heeft geen ‘vertezone’, waardoor je kijkvlakken voor nabij- en tussenzicht ruimer en comfortabeler zijn.

Verdunde glazen
Een verdund glas is dunner en harder van materie. Het past mooier in je montuur en het zorgt er ook voor dat je ogen minder verkleind of vergroot worden. Afhankelijk van je sterkte, oogafstand en de vorm van je bril, kan je een glas tot 4 keer verdunnen.

Zonneglazen
Het is erg belangrijk dat je ogen goed beschermd zijn tegen verblinding en UV-stralen van de zon. Deze stralingen kunnen ernstige oogaandoeningen veroorzaken. Die schade merk je over het algemeen niet meteen op, maar wordt op latere leeftijd wel duidelijk zichtbaar. Mensen krijgen steeds sneller cataract en dat komt grotendeels door een slechte bescherming tegen de zon. Een kwalitatieve zonnebril is dus essentieel om je ogen op lange termijn te beschermen. Een zonneglas kan in verschillende kleuren zoals bruin, groen of grijs, zonder te moeten inboeten op bescherming. Moet je vaak de baan op of ben je een fervente skiër en watersporter? Dan is een gepolariseerde zonnebril geen overbodige luxe. Met een polarisatiefilter heb je minder last van de vervelende zonweerkaatsingen op water of sneeuw.

Coatings en behandelingen

Hardingslaag
Deze behandeling zorgt ervoor dat je glazen beter bestand zijn tegen krasjes.

Ontspiegelingslaag
Deze coating neemt reflecties op je glazen weg, waardoor je een helderder en aangenamer zicht hebt. Dat merk je in het bijzonder in de auto of tijdens het kijken naar beeldschermen. Bovendien ziet een ontspiegeld glas er veel mooier uit. Je ogen zijn namelijk beter zichtbaar en andere mensen zien geen weerspiegelingen in je glazen.

Blauwlichtfilter
We kunnen het niet ontkennen: we brengen steeds meer tijd door voor digitale schermen zoals computer, smartphone, tablet of tv. Deze schermen stralen blauw licht uit, waardoor je ogen minder makkelijk kunnen focussen en ze sneller vermoeid raken. Een blauwlichtfilter is een coating die deze schadelijke blauwe lichtstralen tegenhoudt. Het biedt je ogen extra comfort, waardoor jij je beter kunt focussen op een lange dag vol e-mails en video calls. Heb je geen correctie nodig op je ogen? Geen probleem, want deze blauwlichtfilter kunnen we ook plaatsen op glazen zonder sterkte.

Road glazen
Deze coating is ideaal voor mensen die vaak de baan op moeten. Ze filteren het scherpe licht van de moderne koplampen, zodat je meer contrast ziet en comfortabeler in de auto zit. Een bril met deze coating kan je uiteraard ook in andere omstandigheden dragen.

Fotochromatische of verkleurende brillenglazen 
Deze glazen zullen automatisch donkerder worden naargelang de intensiteit van de zon. Ze bieden dus een perfecte oplossing voor lichtgevoelige mensen. Bovendien heb je zo een bril die ook dienst doet als zonnebril.

I.Scription
Heb je last van je nachtzicht waardoor je ’s nachts heel wat slechter ziet dan overdag? Tijdens onze gratis oogscreening meten we aan de hand van de i.Profiler je nachtzichtwaardes. Door middel van een glas dat op 0,01 nauwkeurig wordt gemaakt, gaat je nachtzicht erop vooruit. Dit individueel brillenglas van Zeiss zorgt voor levendigere kleuren, een hoger contrast en een scherper zicht zowel 's nachts als overdag.

afspraak

Persoonlijk advies wanneer het voor jou past?
Maak een afspraak en we helpen je graag verder.

BOEK HIER JE AFSPRAAK

Optiek De Groeve

Mechelsesteenweg 478

3020 Herent

T: 016 23 90 02

E: [email protected]

BTW: BE 0458.082.104